monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Warzywno mięsne pulpeciki w sosie pietruszkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Małe pulpeciki z dużą ilością zdrowych warzyw w środku zatopione w sosie pietruszkowym .Smaczne i pożywne.

Warzywno mięsne pulpeciki w sosie pietruszkowym

Składniki:

Warzywno mięsne pulpeciki w sosie pietruszkowym

 

  • 400g mięsa mielonego
  • 1 średnia marchewka
  • Pół pietruszki
  • Kawałek selera
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • Kostka rosołowa
  • Sól,pieprz prawdziwy, pieprz ziołowy, czosnek granulowany , suszony liść selera , majeranek ,pietruszka
  • Śmietana
  • Mąka
  • Bułka tarta

 

Sposób przygotowania:

Warzywno mięsne pulpeciki w sosie pietruszkowym
Marchewkę , pietruszkę ,selera ścieramy na tarce o grubych oczkach ,cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Mięso mielone przekładamy do miseczki wbijamy jajko, dodajemy starte warzywa, bułkę tarta i przyprawy ,dokładnie mieszamy. Z mięsa formujemy małe pulpeciki które wrzucamy na gotującą się wodę z dodatkiem kostki rosołowej ,chwilę gotujemy .Zaciągamy mąką wymieszaną ze śmietaną ,dodajemy pietruszkę i liść selera –Zagotowujemy.