Sposób przygotowania:
Warzywny garnek Eli z kurczakiemprzygotowanie składników
Mięso z udek kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić mięso w dużą kostkę.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w ćwierć krążki.
przygotowanie składników cd
Paprykę umyć i usunąć szypułkę i pestki. Pokroić paprykę w duże kawałki.
przygotowanie składników cd
Cukinię opłukać i odciąć końcówki. Pokroić cukinię w ćwierć krążki.
przygotowanie składników cd
Dynię obrać ze skóry, pestek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić na duże kawałki. Ugotować ziemniaki na parze.
przygotowanie potrawy
W dużym garnku rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.
przygotowanie potrawy cd
Do kurczaka dodać cebulę, paprykę, przyprawę do mięsa i czosnek granulowany. Całość chwilę smażyć razem.
przygotowanie potrawy cd
Do garnka dodać cukinię, paprykę i jeszcze smażyć aż wszystko będzie miękkie.
przygotowanie potrawy cd
Do gotowej potrawy dodać ugotowane ziemniaki. Całość doprawić solą, pieprzem i wymieszać.
Smacznego!