Sposób przygotowania:
Gulasz z piersi kurczaka z fasolą i pomidorami
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
W garnku rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone mięso, smażymy przez około 5 minut. Dokładamy cebulę i smażymy razem przez kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i gotujemy do miękkości mięsa. Dodajemy pomidory z puszki i ewentualnie redukujemy sos.
Na końcu dodajemy odsączoną fasolę i doprawiamy do smaku.
W garnku rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone mięso, smażymy przez około 5 minut. Dokładamy cebulę i smażymy razem przez kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i gotujemy do miękkości mięsa. Dodajemy pomidory z puszki i ewentualnie redukujemy sos.
Na końcu dodajemy odsączoną fasolę i doprawiamy do smaku.