Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Wątroba wieprzowa wg Editha

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wątróbka w takim wydaniu bardzo mi smakuje

Wątroba wieprzowa wg Editha Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątroba wieprzowa wg Editha

 

  • 1 kg wątroby wieprzowej
  • 2 duże cebule
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka maggi
  • 2 listki laurowe
  • 1/2 szkl wody

Sposób przygotowania:

Wątroba wieprzowa wg Editha
Wątrobę moczymy ok 15 min w lodowatej wodzie, następnie dokładnie ją myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Kroimy na średniej wielkości kawałki. Przyprawiamy pieprzem i obtaczamy w bułce tartej. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Na osobnej patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy wątrobę. Przekładamy wątrobę do cebuli, dodajemy listki laurowe, wodę i dusimy pod przykryciem ok 10 min. Odparowujemy wodę, jeśli została, doprawiamy solą i maggi.
Wątroba wieprzowa wg Editha
Wątrobę dokładnie myjemy suszymy i kroimy na kawałki
Wątroba wieprzowa wg Editha
Każdy kawałek przyprawiamy pieprzem i obtaczamy w bułce tartej
Wątroba wieprzowa wg Editha
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju
Wątroba wieprzowa wg Editha
Do cebuli dodajemy przesmażoną wątrobę wodę i liść laurowy dusimy ok 10 min

Tagi:

tarta