Sposób przygotowania:
Wątróbki drobiowe z brokułami
Wątróbkę obrać z błon, umyć, osączyć i obtoczyć w mące kukurydzianej i usmażyć na rozgrzanym smalcu, zdjąć z płyty i posypać drobno pokrojonym imbirem, solą, pieprzem i drobno pokrojoną dymką. Brokuły ugotować w osolonej i lekko osłodzonej wodzie, osączyć na durszlaku i podzielić na różyczki a łodygi pokroić w kostkę. W garnku roztopić masło dodać pokrojone w cienkie plastry pieczarki i chwilę smażyć. Do pieczarek dodać brokuły i dalej razem smażyć około 2-3 minuty po czym dołożyć wątróbki i razem dusić pod przykryciem. Na sicie ułożyć mrożone krewetki, przelać je wrząc ą wodą, osączyć i przełożyć do rondla wszystko razem wymieszać i nadal dusić na małym ogniu. Mąkę kukurydzianą wymieszać z 3 łyżkami wody, sosem sojowym i zalać brokuły. Podgrzewać na małym ogniu aż sos zgęstnieje.