Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa w winie
Wątróbkę wielokrotnie przepłukać w zimnej wodzie, aż będzie czysta. Odcedzić na sitku. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić pokrojoną cebulę. Gdy zacznie się szklić, przesunąć ją na obrzeża patelni i wrzucić wątróbkę (można ją wcześniej pokroić na mniejsze części). Dodać 2 łyżki sosu sojowego oraz pieprz. Smażyć na średnim ogniu często mieszając. Gdy wątróbka lekko zbrązowieje, dodajemy łyżkę sosu sojowego oraz sól i pieprz ziołowy. Chwilkę podsmażamy często mieszając. Łączymy wątróbkę z cebulą i dodajemy wino. Gotujemy kilka minut. Przekrawamy większy kawałek wątróbki, aby sprawdzić, czy już jest gotowa. Ostatecznie doprawiamy do smaku. Można zagęścić mąką. Na drugi dzień danie jest jeszcze lepsze.