Sposób przygotowania:
Watróbka drobiowa z musztardą
Wątróbkę czyścimy z błon, myjemy i osączamy na sicie. Wątróbkę obtaczamy w mące z dwóch stron, kładziemy na patelnię, odrobinę solimy i smażymy. Na tym samym oleju smażymy cebulę pokrojoną w piórka, po czym dodajemy ją do wątróbki. Następnie dodajemy 1 starte ( na tarce o dużych oczkach) duże jabłko, kilka ziaren ziela angielskiego, 3-4 listki laurowe, 1 łyżeczkę majeranku, sól do smaku i pieprz ziołowy. Wszystko zalewamy wodą i dusimy 10-15 minut od chwili zagotowania. W naczyniu rozrabiamy 2 czubate łyżeczki musztardy stołowej, 1 łyżkę śmietany i 1 czubatą łyżeczkę mąki. Mieszamy i dodajemy do wątróbki. Chwilę gotujemy od 3-5 minut delikatnie mieszając. Podajemy z pieczywem, ziemniakami lub ryżem i kapustą kiszoną.