rozaczerwona30

rozaczerwona30

Szef Kuchni
[Przepisów: 100]

Wątróbka duszona w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna z ziemniakami

Wątróbka duszona w śmietanie

Składniki:

Wątróbka duszona w śmietanie

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka duszona w śmietanie
Wątróbki oczyścić . Posolić i posypać pieprzem. Cebulę pokroić i zeszklić na kilku łyżkach oleju. Na drugiej patelni usmażyć wątróbki ( ostrożnie o w czasie smażenia pryskają ). Dodać wątróbkę i masło .Posypać mąką . Zamieszać. Wlać śmietankę i chwilę dusić na bardzo małym gazie. Dolać 3 łyżki wody ( śmietana gęstnieje i ścina się a tak sos zrobi sie gładki ) .Zagotować. Doprawić maggi.