Sposób przygotowania:
Wątróbka lekko sojowa.
Wątróbkę umyłam i osuszyłam.Pokroiłam w niezbyt grube plastry i lekko ponacinałam nożem po wierzchu. Cebule obrałam i pokroiłam w pół plastry. Na patelni rozgrzałam olej i kładłam na niego plasterki wątróbki panierowane w mące (nadmiar otrzepałam).Smażyłam z obu stron, oprószyłam pieprzem. Gdy obsmażyłam wątróbki zdjęłam je z patelni a włożyłam na tłuszcz ze smażenia cebulę.Na małym ogniu ją zeszkliłam. Wyłożyłam na cebulę wątróbkę,oprószyłam majerankiem i podlałam wodą.dusiłam pod przykryciem ok.10 minut,co pewien czas przemieszałam.Gdy sos trochę odparował i się zagęścił doprawiłam sosem sojowym i odrobiną soli i wymieszałam,ale już nie dusiłam dalej,by wątróbka nie zrobiła się twarda. Podałam z ziemniakami z wody i sałatą.