caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Wątróbka smazona

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Tradycyjne ale smaczne danie na obiad lub ciepłą kolacje

Wątróbka smazona

Składniki:

Wątróbka smazona

 

  • 1/2 kg watroby wieprzowej
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka majeranku
  • maka pszenna
  • sól
  • pieprz
  • olej do smazenia

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka smazona
Wątrobę oczyścić, pokroic w plastry grubości 1,5 cm. obtoczyć z obu stron w mące. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć wątrobę z obu stron na złoto. Cebulę obrać i pokroic w plasterki. Pod koniec smażenia dodać cebulę, majeranek, sól i pieprz i smażyć do momentu zeszklenia się cebuli. Podawać z kaszą lub ziemniakami.