Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Wątróbka smażona z cebulką i jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Delikatna i soczysta wątróbka

Wątróbka smażona z cebulką i jabłkiem

Składniki:

Wątróbka smażona z cebulką i jabłkiem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka smażona z cebulką i jabłkiem
Wątróbkę oczyszczam i moczę w mleku przez jakieś 15 minut. Cebulkę kroję mniej więcej w pół talarki i zaczynam podsmażać na patelni (najlepiej na oliwie). Jabłko obieram i kroję w male kostki i dorzucam do smażącej się cebuli. Wątrobę odcedzam z mleka, posypuję tymiankiem, obtaczam w mące i wrzucam na drugą patelnię na rozgrzany olej i zaczynam smażyć. Gdy jest już ładnie zarumieniona dodaję do niej cebulką z jabłkiem i chwilę razem podsmażam. Na sam koniec lekko solę i pieprzę. Smacznego