Sposób przygotowania:
Wątróbka w mielonym
Wątróbki zalewany mlekiem i moczymy a następnie dzielimy je na części.
Bułkę moczymy w mleku albo wodzie odciskamy i dodajemy do mięsa. Dodajemy też drobno pokrojoną cebulę. Wbijamy jajko, zarabiamy masę i doprawiamy ją do smaku.
Do około 1/2 szklanki tartej bułki dodajemy dużą szczyptę majeranku albo innych ulubionych ziół. Obtaczamy w tym wątróbki. Masę mięsną dzielimy na tyle części ile jest przygotowanych części wątróbek. Mięso rozpłaszczamy na dłoni, nakładamy przygotowane kawałki wątróbek.
Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju kilkakrotnie obracając.
Bułkę moczymy w mleku albo wodzie odciskamy i dodajemy do mięsa. Dodajemy też drobno pokrojoną cebulę. Wbijamy jajko, zarabiamy masę i doprawiamy ją do smaku.
Do około 1/2 szklanki tartej bułki dodajemy dużą szczyptę majeranku albo innych ulubionych ziół. Obtaczamy w tym wątróbki. Masę mięsną dzielimy na tyle części ile jest przygotowanych części wątróbek. Mięso rozpłaszczamy na dłoni, nakładamy przygotowane kawałki wątróbek.
Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju kilkakrotnie obracając.