katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Wątróbka w naleśnikowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wątróbka na naleśnikowo. ..

Wątróbka w naleśnikowej panierce

Składniki:

Wątróbka w naleśnikowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w naleśnikowej panierce
Wątróbkę myjemy,osuszamy, kroimy w plastry i oprószamy pieprzem.Obtaczamy w mące. Jajka roztrzepujemy, dodajemy mleko i mąkę.Mąki dodajemy tyle by powstało gęste ciasto naleśnikowe.Dodajemy pokrojoną drobno cebulę i pietruszkę.Mieszamy i doprawiamy szczyptą soli.Na patelni rozgrzewamy olej .Kawałki wątróbki moczymy w cieście i smażymy na rumiano.