agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

wątróbka w pomidorach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne danie , któremu nie oprze się nikt. Smacznego.

wątróbka w pomidorach.

Składniki:

wątróbka w pomidorach.

 

Sposób przygotowania:

wątróbka w pomidorach.
Oczyścić wątróbkę, posiekać cebulę i pieczarki. Wątróbkę smażyć na patelni na rozgrzanym tłuszczu, następnie dodać pieczarki, cebulę i smażyć 15 minut na małym ogniu. Dodać pomidory i dusić pod przykryciem około 10-15 minut.Pod koniec duszenia dodać śmietanę i cały czas gotować na malutkim ogniu. Na koniec doprawić solą , pieprzem i wymieszać. podawać z ryżem, kaszą kuskus albo ziemniakami.