katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Wątróbka w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna wątróbka do obiadu.

Wątróbka w sosie

Składniki:

Wątróbka w sosie

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w sosie
Wątróbkę umyć, osuszyć i obtoczyć w mące.Rozgrzać olej i obsmażyć wątróbkę razem z pokrojoną cebulą.Zdjąć wątróbkę i zachować w cieple.Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.Dodać do cebuli oprószyć mąką ,dobrze wymieszać i podlać wodą albo bulionem.Dusić przez chwilę i doprawić do smaku , dodać śmietanę.Wątróbkę można dodać do sosu albo nim polać kawałki wątróbki..