lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Wątróbka w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znakomite danie ze smażonej wątróbki.

Wątróbka w sosie koperkowym

Składniki:

Wątróbka w sosie koperkowym

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w sosie koperkowym
Wątróbkę oczyść.Cebulę drobno posiekaj.Podsmaż ją na maśle posól oraz dodaj trochę pieprzu do smaku.Możesz w wersji urozmaiconej podlać wątróbkę lampką czerwonego wina podczas smażenia. Koperek drobno posiekaj przesyp do miseczki.Dodaj majonez,śmietanę oraz odrobinę oliwy z oliwek aby powstał gęsty sos. Dopraw go do smaku.Przysmażoną wątróbkę polej tym zimnym koperkowym sosem.