Sposób przygotowania:
Wątróbka wieprzowa w sosie 3
Wątrobę dokładnie myjemy w zimnej wodzie i osuszamy. Osuszoną wątrobę kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w kostkę i por również. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę, por i pokrojony w kostkę seler i łodygi kopru. Wątrobę mieszamy z mąką. Kiesy zawartość patelni nam się już zeszkli wrzucamy podroby. Przesmażamy przez chwilę. Do patelni wlewamy 300 ml wody, dodajemy liść laurowy, przykrywamy i dusimy ok 10 min. Po tym czasie dodajemy sól, pieprz i curry. Mieszamy i dusimy jeszcze ok 5 min. Śmietanę mieszamy z sosem w osobnym naczyniu, następnie dodajemy do całości. Jeśli sos będzie zbyt rzadki trzeba go zagęścić mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie.