goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Wątróbka z cebulką 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna, zdrowa i łatwa w przygotowaniu

Wątróbka z cebulką 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka z cebulką 4

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z cebulką 4
Wątróbkę oczyszczamy, maczamy w mleku by pozbyć się goryczki. Cebulę obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy delikatni na maśle. Dodajemy wątróbkę oprószoną mąką i podsmażamy całość kilka minut. Pod koniec smażenia podlewamy wątróbkę odrobiną wody, doprawiamy do smaku i zaprawiamy śmietaną. Tak przygotowaną wątróbkę podajemy z ziemniaczkami, ryżem lub z pieczywem.
Wątróbka z cebulką 4
Dzięki namoczeniu wątróbki w mleku pozbywamy się goryczki
Wątróbka z cebulką 4
Cebulę kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle
Wątróbka z cebulką 4
Wątróbkę oprószamy mąką i podsmażamy wraz z cebulką
Wątróbka z cebulką 4
Całość doprawiamy do smaku i mieszamy ze śmietaną