Sposób przygotowania:
Wątróbka z jabłkami
Wątróbkę dokładnie oczyścić i umyć, a następnie nasmarować pieprzem i solą. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć wątróbkę z jednej i drugiej strony. Jabłka dokładnie umyć, obrać, przekroić na pół, żeby wyciąć gniazda nasionek, a następnie trzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy i pokroić na drobna kostkę. Pokrojoną cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju na złotawy kolor. Jabłka oraz podsmażoną cebulę dodać do wątróbki i zalać wodą tak, aby wszystkie składniki były przykryte. Całość dusić do czau, aż wątróbka będzie miękka. Danie doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Natkę pietruszki umyć, a także drobno posiekać, a później posypać nią gotową wątróbkę.