Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Wątróbka z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Na poczatek wątróbki dokładnie umyć, pokroić na kawałki, skropić octem winnym . Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić obraną i pokrojoną cebul

Wątróbka z jabłkami

Składniki:

Wątróbka z jabłkami

 

  • 1 kg g wątróbka drobiowa
  • 4 szt jabłka
  • 3 łyżki oliwa
  • 3 łyżki ocet winny
  • 3 szt cebula
  • majranek
  • sol
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z jabłkami
Na poczatek wątróbki dokładnie umyć, pokroić na kawałki, skropić octem winnym . Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić obraną i pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Do cebuli włożyć wątróbki i poddusić ok 10 minut.Następnie dodać obrane i pokrojone na kawałki jabłka i udusić do miękkości . Przyprawić przyprawami do smaku. Podawać do ziemniaków z surówką lub makaronem Smacznego!:)