Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Watróbka z sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

nie każdy lubi wątróbke, jednak w tym wykonaniu, podawna z chlebkiem jest rewelacyjna!

Watróbka z sosem

Składniki:

Watróbka z sosem

 

Sposób przygotowania:

Watróbka z sosem
wątróbke kroimy na zgrabne niezbyt duze kawalki, w garnku topimy masło i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz obtoczone z obu stron w mace kawałki watróbki, po 3 minutach obracamy na druga strone, po 3 minutach zalewamy litrem wody i gotujemy, uzupelniamy braki wody i mieszamy co pewien czas by sie nie chycilo. dopiero po ok godzinie mozemy dodac wszystkie przyprawy (wczesniej wątróbka by była twarda), zabielamy śmietana zmieszana z mąka, dodajemy cebule pokrojoną w grube piórka. jak cebulka bedzie miękka i mieso również możemy jesc:)

Tagi:

mak