paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

wątróbka z % wg pauli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kolejna alternatywa naszej kochanej wątróbki tym razem bardziej wytrawnie:)

wątróbka z % wg pauli

Składniki:

wątróbka z % wg pauli

 

  • 0,5 kg wątróbki(najlepiej drobiowej)
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1/2 szkl wina czerwonego półsłodkiego
  • 1/2 szkl bulionu warzywnego
  • 1 szkl mleka
  • 2 duże cebule
  • olej
  • masło
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

wątróbka z % wg pauli
Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki i marynujemy w mleku przez 2 godziny. PO tym czasie podsmażamy, dodajemy do niej posiekaną cebule, smażymy na lekko złoty kolor. W drugim garnku na maśle smażymy pokrojone pieczarki. Gdy są już gotowe dodajemy do nich wątróbkę z cebulą. Całość zalewamy winem i bulionem. W takiej postaci pod przykryciem duśimy 20-25 min mieszając.

Kolejna alternatywa naszej kochanej wątróbki tym razem bardziej wytrawnie:)