noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

wątróbka zapiekana w piwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepyszna watróbka, łatwa w przygotowaniu, a zachwyci wszystkich

wątróbka zapiekana w piwie

Składniki:

wątróbka zapiekana w piwie

 

  • 1 kg wątróbki wieprzowej,
  • 1 szklanka jasnego piwa,
  • 5 dag rodzynek,
  • 6 dag migdałów,
  • 5 łyżek mąki,
  • sól,
  • pieprz,
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

wątróbka zapiekana w piwie
Wątróbke opłukujemy, kroimy w plastry, oprószamy pieprzem, sola i mąka. Zrumieniamy na goracym oleju, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Nastepnie watróbkę skrapiamy piwem, posypujemy sparzonymi migdałami oraz rodzynkami. Zapiekamy około 20 minut w 200 stopniach.