jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Agrest - najzdrowszy z owoców

Wątróbki drobiowe duszone z agrestem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatne wątróbki duszone z kwaśnym agrestem, z odrobiną miodu - to smaczne i oryginalne danie.

Wątróbki drobiowe duszone z agrestem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbki drobiowe duszone z agrestem.

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbki drobiowe duszone z agrestem.
Wątróbki czyścimy z błon i tłuszczu. Obieramy agrest i cebulę. Cebulę kroimy w półplasterki. Rozgrzewamy masło na patelni. Wkładamy wątróbki, cebulę i agrest - przesmażamy wszystko mieszają od czasu do czasu (ok 10 minut). Posypujemy pieprzem, polewamy miodem - nakrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu kolejne 10 minut. Jeśli trzeba podlewamy odrobiną wody. Zdejmujemy pokrywkę,doprawiamy solą, pieprzem , oprószamy mąką - mieszamy. Podajemy porcje wątróbki oprószone odrobiną świeżo zmielonego pieprzu udekorowane listkami sałaty.
Wątróbki drobiowe duszone z agrestem.
Cebulę obieramy z łupin i kroimy w półplasterki
Wątróbki drobiowe duszone z agrestem.
Agrest myjemy po czym obcinamy ogonki z obydwu stron.
Wątróbki drobiowe duszone z agrestem.
Wkładamy wątróbki, cebulę i agrest na patelnię - przesmażamy wszystko mieszają od czasu do czasu
Wątróbki drobiowe duszone z agrestem.
Podajemy porcje wątróbki oprószone odrobiną świeżo zmielonego pieprzu udekorowane listkami sałaty.