Sposób przygotowania:
Wątróbki drobiowe, ryż and tea peach
Zaparzyć w pół szklanki wrzącej wody herbaty na mocny napar, Odcedzić. W garnku o grubym dnie rozpuścić i rozgrzać masło i 2 łyżki oleju. Wsypać ryż i smażyć mieszając aż wszystkie ziarenka staną się szkliste. Zalać 1,5 szklanki wody. Osolić 1/2 łyżeczki soli. Gotować ok. 20 minut , aż ryż wchłonie całą wodą i będzie miękki. W czasie kiedy ryż się gotuje umyć i odsączyć z wody wątróbki. Posolić, posypać pieprzem i papryką. Oprószyć mąką - strzepując jej nadmiar. Na patelni rozgrzać olej. Układać wątróbki i smażyć na rumiano ( ostrożnie bo pryskają) - najlepiej pod przykryciem. Gdy są już dobre podlewać po 2-3 łyżki naparu herbacianego i ogrzewać aż odparuje. Podlać resztę i znów odparować. Wlać resztę - zagotować. Usiekać natkę pietruszki . Połówki brzoskwiń odsączone z syropu napełniać ryżem , posypać natka i sezamem. Podawać wątróbkę w towarzystwie wypełnionych ryżem brzoskwiń .