makarena1011

makarena1011

Szef Kuchni
[Przepisów: 104]

Wątróbki duszone z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać z ryżem i surówką

Wątróbki duszone z jabłkami

Składniki:

Wątróbki duszone z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Wątróbki duszone z jabłkami
Opłukaną i osuszoną wątróbkę posypać mąką i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Grzyby obrać i pokroić w plasterki. Wsypać na tłuszcz pozostały po wyjęciu wątróbki. Usmażyć. Przełożyć do garnka z mięsem. Po czym podsmażyć obrane i pokrojone w kostkę jabłka (bez gniazd nasiennych). Dodać do mięsa i grzybów. Wymieszać. Przykryć. Dusić 20 minut. Dodać tymianek. Pod koniec duszenia wymieszać ze śmietaną. Przyprawić do smaku.