Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Wątróbki z kurczaka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczna wątróbka z kurczaka w sosie, Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i surówką lub z pieczywem.

Wątróbki z kurczaka z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbki z kurczaka z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Wątróbki z kurczaka z pieczarkami
Por posiekać w krążki, pieczarki w pół plasterki. Por lekko zeszklić na rozgrzanym maśle, wsypać pieczarki, podsmażyć. Wątróbki umyć i oczyścić z błonek, pokroić na kawałki, usmażyć na rozgrzanym oleju. Połączyć z pieczarkami, wlać 3-4 łyżki wody, dodać majeranek, dusić przez kilka minut. Śmietanę wymieszać z odrobiną wody, mąką, jarzynką i papryką. Połączyć z wątróbkami, gotować przez kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. 
Wątróbki z kurczaka z pieczarkami
Pokrojony w krążki por zeszklić na maśle
Wątróbki z kurczaka z pieczarkami
Wsypać pokrojone pieczarki wymieszać i podsmażyć
Wątróbki z kurczaka z pieczarkami
Śmietanę wymieszać z papryką przyprawą mąką i odrobiną wody
Wątróbki z kurczaka z pieczarkami
Połączyć z wątróbkami doprawić do smaku wymieszać