Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Wątróbka z drobiu z dynią i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wątróbka z kurczaka to szybkie do zrobienia i smaczne danie.

Wątróbka z drobiu z dynią i pieczarkami

Składniki:

Wątróbka z drobiu z dynią i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z drobiu z dynią i pieczarkami
Wątróbkę umyć, oczyścić z żyłek, podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Dynię obrać, oczyścić z włókien, podsmażyć na łyżce masła. W rondelku rozgrzać pozostałe masło i olej, wsypać pokrojony na kawałki por, zeszklić. Dodać posiekane pieczarki i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie do pieczarek dodać wątróbkę, dynię, majeranek, mąkę wymieszaną ze śmietaną i odrobiną wody, wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.