Sposób przygotowania:
Wegańska fasolka po bretońsku
Pokrój wszystkie warzywa - cebulę w drobną kosteczkę, paprykę w grubszą kostkę, pieczarkowe kapelusze przekrój w poprzek i następnie skrój a pomidory obojętnie jak, byle by były pokrojone. Duś na patelni pod przykryciem aż do miękkości papryki ( ok. 20 minut). Nie musisz dodawać wody, tylko olej, ponieważ pomidory puszczą wystarczająco dużo soku. Następnie przełóż podduszone warzywa do garnka - najlepiej z szerokim dnem. Dodaj koncentrat pomidorowy oraz puszkę fasoli, pół litra wody i zagotuj. teraz także dodaj ulubione przyprawy. W moich przepisach nie znajdziesz raczej opcji ' użyj soli', ponieważ jej nie używam, ale Ty zapewne tak, więc dodaj wedle uznania soli i ulubionych potraw. Chwilę pogotuj i gotowe. Przed podaniem dodaj pokrojoną w plasterki/ kostkę połówkę sojowej parówki/ kiełbaski. Podawaj z świeżym pieczywem. Smacznego !