ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 282]

Wegański gulasz warzywny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wegański aromatyczny, smaczny gulasz z kilku warzyw między innymi z selera, pora, marchewki, pietruszki, fasoli oraz czerwonej papryki.

Wegański gulasz warzywny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wegański gulasz warzywny

 

  • pół kapusty pekińskiej
  • kawałek pora ok. 8-10 cm
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • 1 duży korzeń pietruszki
  • puszka czerwonej fasoli
  • pół główki dużego selera
  • 1 marchewka
  • 1 mały koncentrat pomidorowy w słoiczku
  • sól do smaku
  • woda ok. 4 szklanek
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie

 

Sposób przygotowania:

Wegański gulasz warzywny
Opłukaną pod zimną, bieżącą wodą kapustę pekińską kroimy w dość drobne paseczki, czerwoną paprykę,marchewkę, seler oraz pietruszkę kroimy w kostkę, może być troszkę grubsza, por kroimy w plasterki . Wszystko wkładamy do średniej wielkości garnka i zalewamy wodą tak żeby wszystkie warzywa były przykryte, dodajemy 2 liście laurowe oraz 2 sztuki ziela angielskiego. Gotujemy do miękkości, teraz dodajemy fasolkę czerwoną z puszki oraz mały koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilkę gotujemy. Doprawiamy do smaku solą.
Wegański gulasz warzywny
Kapustę pekińską kroimy w paseczki a korzeń pietruszki w kostkę.
Wegański gulasz warzywny
Czerwoną, słodką paprykę kroimy w kostkę.
Wegański gulasz warzywny
Warzwa wkładamy do garnka i zalewamy wodą.
Wegański gulasz warzywny
Pod koniec gotowania dodajemy fasolę czerwoną z puszki i koncentrat pomidorowy.