Sposób przygotowania:
Wegański gulasz z boczniaków z kaszą bulgur
Kaszę bulgur zalać dwoma szklankami wrzącej wody, przykryć i gotować około 10 minut.
Boczniaki opłukać i porwać na mniejsze kawałki. Cebulę obrać z łusek, pokroić drobno i zeszklić na oleju, dodać boczniaki. Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić lub zetrzeć na tarce jarzynowej. Zalać niewielką ilością wody, aby tylko pokryła warzywa. Gotować około 10 minut.
Dodać boczniaki i gotować jeszcze około 10 minut z dodatkiem przypraw i przecieru pomidorowego.
Zrobić zasmażkę z mąki i oleju. Dodać, wymieszać i zagotować.
Boczniaki opłukać i porwać na mniejsze kawałki. Cebulę obrać z łusek, pokroić drobno i zeszklić na oleju, dodać boczniaki. Marchew, pietruszkę i seler obrać i pokroić lub zetrzeć na tarce jarzynowej. Zalać niewielką ilością wody, aby tylko pokryła warzywa. Gotować około 10 minut.
Dodać boczniaki i gotować jeszcze około 10 minut z dodatkiem przypraw i przecieru pomidorowego.
Zrobić zasmażkę z mąki i oleju. Dodać, wymieszać i zagotować.