Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Wege-pasztecik kaszowo-ziemniaczany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wyborny w smaku pasztecik bez mięsa, za to ze zdrową kaszą - polecam!

Wege-pasztecik kaszowo-ziemniaczany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wege-pasztecik kaszowo-ziemniaczany

 

Sposób przygotowania:

Wege-pasztecik kaszowo-ziemniaczany
Ziemniaki i kaszę ugotować. Ostudzić. Przełożyć do miski. Dodać posiekaną natkę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Cebulę posiekaną drobniutko zeszklić na pleju, dodać do reszty skladników. Wyrobić jednolitą masę. Można zmiksować, wtedy pasztet będzie gładki. Dodać 2 jajka, przyprawy i podsypywać kaszą manną podczas mieszania tak żeby nasza masa miała dość gęstą konsystencję. Przełożyć do foremki i piec ok 60 minut w 150st z termoobiegiem.
Wege-pasztecik kaszowo-ziemniaczany
cebule drobno posiekać i usmażyć na oleju, do miski wrzucić posiekana natkę oraz rozdrobniony czosnek
Wege-pasztecik kaszowo-ziemniaczany
Dołożyć ugotowane i ostudzone ziemniaki oraz kaszę jęczmienną
Wege-pasztecik kaszowo-ziemniaczany
Całość wyrobić na jednolitą masę, dodać jajka, przyprawy, przełożyc do formy i upiec w 150st z termoobiegiem / 60 minut
Wege-pasztecik kaszowo-ziemniaczany
moim zdaniem gotowy pasztecik najlepszy jest ze swieżym szczypiorkiem