Sposób przygotowania:
Wegetariańska kasza
Kaszę jaglaną ,perłową gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie . Po ugotowaniu dodajemy do niej masło albo olej i mieszamy-doprawiamy jeszcze sola i pieprzem do smaku . Nakrywamy ,żeby nie ostygła. Fasolkę szparagową obieramy i gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy . Na patelni na oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek i posiekaną cebulę . Dodajemy przecier pomidorowy ja użyłam gęsty sok pomidorowy z butelki. Zagotowujemy dodajemy pieprz ,pokruszoną kostkę warzywną ,cukier do smaku i paprykę czerwoną słodką w proszku . Gotujemy chwile . Dodajemy odcedzone fasole 3 rodzaje. Mieszamy i zagotowujemy . Lekko zaciągamy mąką .Podajemy z kaszą ozdobione natka pietruszki na ciepło .Polecam