Sposób przygotowania:
Wegetariańska ogórkowa
Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż zeszkli się.Pora dokładnie myjemy, siekamy i dorzucamy do cebuli - smażymy, aż cebula będzie złota.Warzywa dokładnie myjemy, obieramy, kroimy w jednakowej wielkości talarki i wrzucamy do podsmażonej cebuli. Następnie dodajemy przyprawy (świeży koperek na koniec gotowania), chwilę podsmażamy, gdy wyczujemy aromat przypraw zalewamy warzywa wrzątkiem i gotujemy do miękkości. Na koniec dodajemy starte na tarce o grubych oczkach ogórki wraz z wodą, doprowadzamy do zagotowania i ewentualnie doprawiamy do smaku. Na koniec posypać posiekanym koperkiem, jeśli lubisz zupę zabielaną dodaj kilka łyżek mleka lub jogurtu naturalnego. Smacznego :)
Ankha