Sposób przygotowania:
Wegetariańska tortilla
Tortilla: W misce mieszamy suche składniki, dodajemy oliwę i stopniowo wlewamy wrzątek i mieszamy łyżką. Wykładamy na stolnicę, podsypujemy mąką i wyrabiamy elastyczne ciasto. Następnie dzielimy na 6 porcji, przekładamy do miski i przykrywamy mokrą ściereczką - odstawiamy na ok godzinę. Po tym czasie podsypujemy mąką stolnicę oraz wałek i wałkujemy delikatnie cienkie placki. Smażymy na suchej i rozgrzanej patelni, "liczymy do 20, odwracamy i znów liczymy do 20, odkładamy na talerz i przykrywamy wilgotną ściereczką."
Farsz: Kapustę szatkujemy i wrzucamy do miski. Selera i obraną marchew kroimy na plasterki. Fasolę, groszek i kukurydzę odcedzamy i płuczemy. Natkę siekamy i dodajemy do warzyw. Do miski przekładamy jogurt, musztardę, chrzan i doprawiamy.
Sos: Przecier podgrzać i doprawić.
Przygotowanie: Na gotowy placek tortilli ścieramy zmrożoną mozzarellę light (zamrożona lepiej się ściera) - wstawiam na 20 - 30 sekund do mikrofalówki, następnie polewamy sosem pomidorowym (możecie użyć ketchupu), na to nakładamy farsz i zawijamy.
Smacznego :)
Farsz: Kapustę szatkujemy i wrzucamy do miski. Selera i obraną marchew kroimy na plasterki. Fasolę, groszek i kukurydzę odcedzamy i płuczemy. Natkę siekamy i dodajemy do warzyw. Do miski przekładamy jogurt, musztardę, chrzan i doprawiamy.
Sos: Przecier podgrzać i doprawić.
Przygotowanie: Na gotowy placek tortilli ścieramy zmrożoną mozzarellę light (zamrożona lepiej się ściera) - wstawiam na 20 - 30 sekund do mikrofalówki, następnie polewamy sosem pomidorowym (możecie użyć ketchupu), na to nakładamy farsz i zawijamy.
Smacznego :)
zbysiowa
Jesteśmy tym co jemy
Dziękuję i zapraszam do spróbowania :)