WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 737]

Wegetariański barszcz ukraiński

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo sycąca i smaczna zupa pełna warzyw. Bezmięsna, z koncentratem pomidorowym nadającym kwasowości.

Wegetariański barszcz ukraiński Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wegetariański barszcz ukraiński

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wegetariański barszcz ukraiński
Fasolę moczymy przez noc. Ziemniaki, marchew, buraki i pietruszkę obieramy. Ziemniaki kroimy w kostkę. Marchew, buraki i pietruszkę ścieramy na tarce. Kapustę szatkujemy i sparzamy wrzątkiem. Cebulę i pora kroimy w półplasterki. Na patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy cebulę z porem, lekko solimy i dodajemy starte warzywa. Podsmażamy. Można lekko podlać wodą.Fasolę zagotowujemy w wodzie i gdy zacznie mięknąć, dodajemy ziemniaki i podsmażone warzywa oraz poszatkowaną kapustę. Doprawiamy koncentratem, solą i pieprzem do smaku. Gotujemy do miękkości.
Wegetariański barszcz ukraiński
Pora i cebulkę podsmażamy na roztopionym maśle.
Wegetariański barszcz ukraiński
Dodajemy starte warzywa i dusimy do miękkości.
Wegetariański barszcz ukraiński
Gotujemy ziemniaki, fasolę i podsmażone warzywa.
Wegetariański barszcz ukraiński
Dodajemy poszatkowaną kapustę, koncentrat i doprawiamy.

Tagi:

buraki