joanna3

joanna3

Szef Kuchni
[Przepisów: 38]

Wegetariański gulasz z kotletów sojowych z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gulasz z kotletów sojowych jest cennym źródłem białka. Jest daniem niskokalorycznym lecz bardzo sycącym.Dodatek pomarańczowych kurek i papryki sprawia że potrawa wygląda bardzo apetycznie.

Wegetariański gulasz z kotletów sojowych z kurkami

Składniki:

Wegetariański gulasz z kotletów sojowych z kurkami

 

  • opakowanie kotletów sojowych
  • 2 l. wody
  • 30 dkg kurek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • pół kostki masła
  • 1 kostka bulionowa
  • sos pieczeniowy ciemny
  • czosnek granulowany
  • sól i pieprz do smaku,
  • pół pęczka szczypiorku.

Sposób przygotowania:

Wegetariański gulasz z kotletów sojowych z kurkami
Wodę z kostką bulionową zagotować, dodać kotlety sojowe. Gotować wg.przepisu na opakowaniu,odcedzić na sitku.Na dużej patelni rozpuścić połowę masła dodać pokrojoną w piórka cebulę,przesmażyć. Dodać przekrojone na połówki kurki, marchewkę pokrojoną w plasterki i paprykę pokrojoną w kostkę.Dusić ok.5 min. Kotlety sojowe pokroić dużą kostkę,dodać do warzyw.Sos pieczeniowy rozpuścić w szklance wody i dodać do gulaszu.Podgotować do miękkości ,dodać sól, pieprz i czosnek do smaku.Przed podaniem posypać szczypiorkiem.