Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Wegański gulasz grzybowo-pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zdrowy, pożywny gulasz, który najlepiej smakuje z kaszą. Danie wegańskie.

Wegański gulasz grzybowo-pieczarkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wegański gulasz grzybowo-pieczarkowy

 

Sposób przygotowania:

Wegański gulasz grzybowo-pieczarkowy
Kostkę sojową gotujemy do miękkości w wywarze warzywnym, odcedzamy i w wywarze gotujemy przez 10-15 minut opłukane grzyby suszone. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy obrane i pokrojone w plastry pieczarki. Lekko solimy, dorzucamy ugotowane suszone grzyby. Podlewamy odrobiną wody i dusimy 15 minut na wolnym ogniu. Wlewamy śmietanę sojową, doprawiamy do smaku. Dodajemy ugotowaną kostkę sojową i dusimy razem jeszcze 5 minut. Podajemy z kaszą jęczmienną lub gryczaną.
Wegański gulasz grzybowo-pieczarkowy
Kostkę sojową gotujemy do miękkości w wywarze warzywnym, odcedzamy
Wegański gulasz grzybowo-pieczarkowy
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy obrane i pokrojone w plastry pieczarki.
Wegański gulasz grzybowo-pieczarkowy
Lekko solimy, dorzucamy ugotowane suszone grzyby. Podlewamy odrobiną wody i dusimy 15 minut na wolnym ogniu. Wlewamy śmietanę sojową, doprawiamy do smaku.