Sposób przygotowania:
Wegetariańskie chili
Na wstępie pokroiłam w kostkę cebulę, papryki i brukiew. W dużym rondlu (musi być na tyle duży, aby wszystkie składniki się w nim zmieściły) rozgrzałam olej i zeszkliłam na nim cebulę. Następnie dodałam paprykę i brukiew. Smażyłam mieszając przez 5 minut. W następnej kolejności dołożyłam do rondla pomidory wraz z sokiem oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, bazylię, chili w proszku, sól i pieprz (po szczypcie) Dusiłam pod przykryciem 20 minut, dodałam soczewicę i dalej gotowałam na „wolnym ogniu“ mieszając często, aby uniknąć przypalenia. Po następnych 15 minutach dodałam fasolę i kukurydzę. Przemieszałam całość, gotowałam jeszcze 5 minut, doprawiłam solą oraz pieprzem. Na samym końcu, już po zdjęciu rondla z palnika, dolałam ocet balsamiczny i jeszcze raz przemieszałam to fantastyczne chili.
darmiona
kołczu
dża
-Natka-
dża
Zgadzam się w 100% Pozdrawiam:)