Jesteśmy tym co jemy

Jesteśmy tym co jemy

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Wegetariańskie chili 3

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne chili w wersji wegetariańskiej

Wegetariańskie chili 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wegetariańskie chili 3

 

Sposób przygotowania:

Wegetariańskie chili 3
Fasolę dzień wcześniej moczymy przez całą noc, następnie gotujemy do miękkości - mung i adzuki około 20 minut a Jasia około godzinę.

Odlewamy 1/2 szklanki wody i odcedzamy fasolę.



Do woka wlewamy olej i dodajemy posiekaną w kostkę cebulę - chwilkę smażymy.Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, obie papryki i przyprawiamy, chwilę smażymy ciągle mieszając.

Następnie zalewamy wodą z fasoli lub bulionem i dusimy, aż warzywa zmiękną - około 10 minut.



Do miękkich warzyw dodajemy krojone pomidory i fasolę. Chwilę podsmażamy ciągle mieszając. Na koniec doprawiamy jeśli jest potrzeba i posypujemy świeżą natką pietruszki.



Podajemy z ryżem, chlebem lub w muszlach.



Smacznego :)
Wegetariańskie chili 3
Fasolę dzień wcześniej moczymy i gotujemy
Wegetariańskie chili 3
Do podsmażonej cebuli dodajemy posiekane warzywa
Wegetariańskie chili 3
Do podsmażonych warzyw wlewamy szklankę wody i dusimy
Wegetariańskie chili 3
Na koniec dodajemy krojone pomidory i fasolę