Sposób przygotowania:
Wegetariańskie chili 3
Fasolę dzień wcześniej moczymy przez całą noc, następnie gotujemy do miękkości - mung i adzuki około 20 minut a Jasia około godzinę.
Odlewamy 1/2 szklanki wody i odcedzamy fasolę.
Do woka wlewamy olej i dodajemy posiekaną w kostkę cebulę - chwilkę smażymy.Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, obie papryki i przyprawiamy, chwilę smażymy ciągle mieszając.
Następnie zalewamy wodą z fasoli lub bulionem i dusimy, aż warzywa zmiękną - około 10 minut.
Do miękkich warzyw dodajemy krojone pomidory i fasolę. Chwilę podsmażamy ciągle mieszając. Na koniec doprawiamy jeśli jest potrzeba i posypujemy świeżą natką pietruszki.
Podajemy z ryżem, chlebem lub w muszlach.
Smacznego :)
Odlewamy 1/2 szklanki wody i odcedzamy fasolę.
Do woka wlewamy olej i dodajemy posiekaną w kostkę cebulę - chwilkę smażymy.Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, obie papryki i przyprawiamy, chwilę smażymy ciągle mieszając.
Następnie zalewamy wodą z fasoli lub bulionem i dusimy, aż warzywa zmiękną - około 10 minut.
Do miękkich warzyw dodajemy krojone pomidory i fasolę. Chwilę podsmażamy ciągle mieszając. Na koniec doprawiamy jeśli jest potrzeba i posypujemy świeżą natką pietruszki.
Podajemy z ryżem, chlebem lub w muszlach.
Smacznego :)
marietta