bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Węgierskie leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne szybkie leczo w swojej tradycyjnej wersji z forum gazety.pl

Węgierskie leczo Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Węgierskie leczo

 

  • łyżka smalcu
  • 2 duże cebule
  • 3 duże czerwone papryki lub zielone
  • 3 pomidory
  • kiełbasa
  • papryka czerwona słodka i ostra w proszku
  • łyżka węgierskiej pasty paprykowej
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Węgierskie leczo
Na patelni rozgrzać smalec, dodać pokrojoną w kostkę cebulę . Następnie dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę, kiedy się zarumieni dodać pokrojoną w szersze paski paprykę. Poddusić ok 10-15 minut, dodać pokrojone pomidory. Wcześniej sparzone i obrane ze skóry. Doprawić solą, pieprzem, papryką, pastą. Dusić razem ok 15 minut. Smakuje najlepiej z chlebem.
Węgierskie leczo
Węgierskie leczo z papryką czerwoną i kiełbasą