Sposób przygotowania:
Węgierskie leczo z papryką
Wszystkie warzywa myjemy ,kapustę obieramy z wierzchnich liści szatkujemy nożem,paprykę wydrążamy z nasion i kroimy w paseczki a nastepnie w kostkę ,tak samo kroimy obraną cebulę i ziemniaki,marchewkę kroimy w pół krążki.
W garnku rozgrzewamy olej wrzucamy cebulę szklimy dodajemy pokrojony w kostkę boczek ,ziemniaki i dusimy 10 minut,następnie dodajemy resztę pozostałych warzyw,dodajemy ziele angielskie liść laurowy kminek wlewamy bulion dodajemy pokrojoną w plasterki lub kostkę kiełbasę i dusimy pod przykryciem aż warzywa staną się miękkie około 20 minut,doprawiamy do smaku dodajemy pieprz sól oraz papryczkę jalapeno , koncentrat pomidorowy wszystko jeszcze pogotowac razem 2 minuty i odstawić .Podawać gorące z pszenną bagietką lub chlebkiem.
W garnku rozgrzewamy olej wrzucamy cebulę szklimy dodajemy pokrojony w kostkę boczek ,ziemniaki i dusimy 10 minut,następnie dodajemy resztę pozostałych warzyw,dodajemy ziele angielskie liść laurowy kminek wlewamy bulion dodajemy pokrojoną w plasterki lub kostkę kiełbasę i dusimy pod przykryciem aż warzywa staną się miękkie około 20 minut,doprawiamy do smaku dodajemy pieprz sól oraz papryczkę jalapeno , koncentrat pomidorowy wszystko jeszcze pogotowac razem 2 minuty i odstawić .Podawać gorące z pszenną bagietką lub chlebkiem.
edytaha
Agatko, te 32 minuty to przejęzyczenie? :)
2milutka
osz:)
monikaT83
2milutka
Danie jest smaczne polecam:)
martaskowronek26