Sposób przygotowania:
Weselny tort budyniowy
Do miski wrzucamy 6 jajek i ubijając dodajemy stopniowo cukier oraz przesiany proszek do pieczenia wraz z mąką.Mieszamy i znów ubijamy na sztywną puszystą masę.Tortownicę smarujemy tłuszczem, nakładamy folię i znów smarujemy.Wylewamy ciasto i pieczemy około godziny. Cukier wraz z mąką pszenną,ziemniaczaną oraz budyniem rozpuszczamy w 1/2 szklanki mleka.1 szklankę mleka zagotować. Do gotującego się mleka dodajmy wymieszaną masę i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu. Ostudzony biszkopt przekroić na dwie grube części.Na jedną część delikatnie rozlać budyń i rozsmarować. Możemy dodać troszkę żurawiny.Przykrywamy drugim biszkoptem i czynność powtarzamy.Całość studzimy w lodówce ok.1,5 godziny.
elzbieta8960
darmiona
heheeeh
cris
smakosz 1988
Kristofer
Babciagramolka
Nie będę dyskutować o tym jaki tort pasuje na wesele bo każdy wybiera jaki chce - błagam tylko nie pisz ,, torta nie widziała " - mówi się tortu nie widziała jeśli już
marietta