Sposób przygotowania:
Wianuszki z sosem jagodowym
Tłuszcz rozpuścić, dolac wodę i gotować aż zawrze. Wsypac mąke i wymieszać aż powstanie gęsta kula. Gdy się przestudzi wbić jajka i wsypac proszek. Dobrze wymieszać Ciasto nałożyć do szprycy i na blasze wylewac ciasto na kształt wianuszków. Piec ok. pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Ugotowac budyn i przestudzić. Masło utrzeć na puch i dodawac po łyżce zimnego budyniu cały czas miksująć.
Połowę wianuszków posmarować masa i przyłożyć druga połową.
Jagody rozgotowac w rondelku. Wsypac cukier i chwilę pogotować cały czas mieszając. Zimnym sosem polac wianuszki.
Ugotowac budyn i przestudzić. Masło utrzeć na puch i dodawac po łyżce zimnego budyniu cały czas miksująć.
Połowę wianuszków posmarować masa i przyłożyć druga połową.
Jagody rozgotowac w rondelku. Wsypac cukier i chwilę pogotować cały czas mieszając. Zimnym sosem polac wianuszki.
marietta