Sposób przygotowania:
Wiejska zapiekanka czyli cottage pie
1.Nagrzać piekarnik do 190 *C
2. Na duzej patelni rozgrzej oliwe i podsmaż cebulę wraz z marchewką około 5 min (dopuki nie zmiekną)
3. Dodaj mieso i podsmażaj około 3 minut do zbrązowienia
4. Dodaj pomidory, koncetrat, liść laurowy, tymianek oraz bulion.
5. Przykryj i duś na wolnym ogniu ok. 30 min. Przypraw sola i pieprzem.
6.W osolonym wrzatku ugotuj ziemniaki.
7.Gdy będą miekkie odcedź i ugnieć z mlekiem i masłem
8.do naczynia żaroodpornego daj na dno mięso a na górę ziemniaki wszystko zapiekaj do czasu gdy ziemniaki zaczną brązowieć około 30 min
2. Na duzej patelni rozgrzej oliwe i podsmaż cebulę wraz z marchewką około 5 min (dopuki nie zmiekną)
3. Dodaj mieso i podsmażaj około 3 minut do zbrązowienia
4. Dodaj pomidory, koncetrat, liść laurowy, tymianek oraz bulion.
5. Przykryj i duś na wolnym ogniu ok. 30 min. Przypraw sola i pieprzem.
6.W osolonym wrzatku ugotuj ziemniaki.
7.Gdy będą miekkie odcedź i ugnieć z mlekiem i masłem
8.do naczynia żaroodpornego daj na dno mięso a na górę ziemniaki wszystko zapiekaj do czasu gdy ziemniaki zaczną brązowieć około 30 min