Sposób przygotowania:
Wiejskie kaszotto
Żołądki dokładnie oczyścić, umyć i pokroić w paseczki. Cebulę i marchew obrać, umyć i pokroić : marchew w półplasterki a cebulę w kostkę. W szerokim rondlu rozgrzać olej, wrzucić żołądki i podsmażyć. Następnie dodać cebulę, marchew i por i dalej smażyć około 3 minuty.
Wsypać kaszę, przesmażyć, podlać jedną szklanką bulionu i dusić pod przykryciem 5 minut. Potem dodać przyprawy i gdy kasza wchłonie bulion ponownie podlać, dodać kurki i dalej dusić. Danie od czasu do czasu mieszać i dusić do miękkości kaszy w miarę potrzeby podlewając bulionem.
Danie nie ma być ani za suche ani nie powinno być za rzadkie od nadmiaru bulionu. Podawać na gorąco.
Wsypać kaszę, przesmażyć, podlać jedną szklanką bulionu i dusić pod przykryciem 5 minut. Potem dodać przyprawy i gdy kasza wchłonie bulion ponownie podlać, dodać kurki i dalej dusić. Danie od czasu do czasu mieszać i dusić do miękkości kaszy w miarę potrzeby podlewając bulionem.
Danie nie ma być ani za suche ani nie powinno być za rzadkie od nadmiaru bulionu. Podawać na gorąco.
zbysiowa
zewa
Dzięki Madziu, było pyszne :)
jaNina
Przypomniałaś mi tez że czas wysiać rzeżuchę .
zewa
Dzięki Ninko, a rzeżucha u mnie prawie na okrągło wysiewana :)