Sposób przygotowania:
Wielkanocny Keks z bakaliami
Jaja zmiksowałam z cukrem na puch, masa podwoiła objętość . Dodałam mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Morele pokroiłam drobno , rodzynki zalałam wrzątkiem zostawiłam je na 20 minut, odcedziłam i posypałam 2 łyżkami mąki. Dodałam bakalie do masy , wymieszałam łyżką. Rozpuściłam margarynę i ostudzoną dodałam do masy , wymieszałam łyżką Przełożyłam do dwóch form mniejszych takich jednorazowych wysmarowanych margaryną i posypana mąką i upiekłam dwa keksy. Piekłam 45 minut w 170 stopniach Po wystudzeniu posypałam cukrem pudrem .
Urszula05
lalunia
Racja opadły mimo że je w mace obtoczyłam . Może zaproponuj mi jakiś sposób by nie opadały na dno .