Sposób przygotowania:
Wieloskładnikowy i kolorowy serniczek na zimno
Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia, a następnie kruszymy biszkopty.
Do osobnego naczynia wykładamy biały zmielony ser, dodajemy cukier puder i miksujemy.
Galaretkę o smaku żurawinowym rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Chłodną dodajemy partiami do masy serowej i miksujemy. Całą zmiksowaną masę wylewamy na biszkopty, wstawiamy do lodówki do stężenia.
Na zastygłą masę rozsypujemy wiórki czekoladowe. Ser ricotta wykładamy do naczynia i miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy rozpuszczoną, chłodną galaretkę agrestową i miksujemy na jednolitą masę. Potem wylewamy na czekoladowe wiórki i ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia. Zieloną masę posypujemy borówkami amerykańskimi.
Marmoladę z gorzkiej pomarańczy miksujemy z chłodną galaretką brzoskwiniową. Następnie wylewamy na stężałą masę, wstawiamy do lodówki. Na pół stężałą masę układamy dowolną dekorację z borówek amerykańskich i czekoladek serduszek.
Całość wstawiamy ponownie do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc.
Do osobnego naczynia wykładamy biały zmielony ser, dodajemy cukier puder i miksujemy.
Galaretkę o smaku żurawinowym rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Chłodną dodajemy partiami do masy serowej i miksujemy. Całą zmiksowaną masę wylewamy na biszkopty, wstawiamy do lodówki do stężenia.
Na zastygłą masę rozsypujemy wiórki czekoladowe. Ser ricotta wykładamy do naczynia i miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy rozpuszczoną, chłodną galaretkę agrestową i miksujemy na jednolitą masę. Potem wylewamy na czekoladowe wiórki i ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia. Zieloną masę posypujemy borówkami amerykańskimi.
Marmoladę z gorzkiej pomarańczy miksujemy z chłodną galaretką brzoskwiniową. Następnie wylewamy na stężałą masę, wstawiamy do lodówki. Na pół stężałą masę układamy dowolną dekorację z borówek amerykańskich i czekoladek serduszek.
Całość wstawiamy ponownie do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc.