Sposób przygotowania:
Wielowarzywna z pieczonych wawrzyw
Wszystkie warzywa płuczemy pod bieżącą wodą. Paprykę przekrajamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Pasternak, seler, pietruszkę, cebulą obieramy. W naczyniu żaroodpornym układamy wszystkie warzywa w całości. Kroimy tylko marchewkę oraz cukinię w ok 2 cm kostkę. Polewamy oliwą, solimy i pieprzymy.Wkładamy do piekarnika i pieczemy na 180 stopni przez 40 minut. Wyciągamy i odkładamy do przestudzenia. Paprykę oraz pomidory obieramy ze skórki. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. (ja nie kroiłam pietruszki i selera, gdyż nie przepadam za tymi warzywami). Kapustę szatkujemy, fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy kapustę i fasolkę i przysmażamy aż się zeszkli (ok 10 minut). Dodajemy pokrojone warzywa, dolewamy wody tak aby przykryła warzywa i gotujemy pod przykryciem 20 minut. Dodajemy opłukaną fasolę z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Mieszamy, doprawiamy i gotowe. Smacznego :)