Sposób przygotowania:
Wielowarzywna zupa z cukinia i ryzem
Piersi gesi wymoczyc dwukrotnie w zimnej wodzie, odciac skóre. Warzywa umyc i obrac, natke posiekac. Kapuste pekinska poszatkowac na srednio grube czesci, kalafiora rozdrobnic na male rózyczki, ryz przeplukac zimna woda. Cebule, cukinie, czosnek, papryke kroimy w kosteczke. Marchew, pietruszke i selera kroimy w pólkrazki. Do garnka z zimna woda, wrzucamy piersi gesi, ok 2 lyzki vegety i lyzeczke soli, zagotowujemy. Zmniejszamy ogien i gotujemy mieso przez ok godzine, na srednim ogniu. Do wywaru, dodajemy cebule, papryke i marchewke, gotujemy przez 10 minut, po czym dodajemy kalafior, seler, pietruszke, cukinie, kapuste, ryz, lisc laurowy. Gotujemy na malym ogniu przez ok 25 minut, do miekkosci wszystkich skladników, po czym wrzucamy drobno posiekany czosnek i natke pitruszki, doprawiamy do smaku.